diumenge, 23 de setembre del 2012

Fideuà.



Per dinar: Fideuà!


Després de fer pa, i com que ja estavem embalats, hem fet fideuà per dinar.

Els ingredients que nosaltres usem son:

250gr. de fideus. (Era plat únic, si no amb 70gr. per persona n'hi ha prou)
1 ceba
2 o 3 alls
1 tomàquet madur
1/2 dotzena de gambes
Un grapat d'arandeles de calamar (També s'hi pot posar sèpia)
Oli d'oliva, sal i fumet de peix.

El fumet de peix el vam fer fa dies, bullint caps i espines de rap i lluç durant 20 minutets. Després el vàrem colar i el congelàrem en pots de vidre, de 1/2 litre més o menys. Així, quan el volem fer servir, només cal anar al congelador a buscar-lo.

Bé, per fer la fideuà primer hem passat les gambes volta i volta per la cassola en la que farem els fideus, amb una mica d'oli i les reservem:


Després hi tirem els alls i la ceba ben picadets, i els anem sofregint fins que quedi transparent:



Ara triturem el tomàquet madur i l'afegirem al sofregit. També hi posarem una mica de sal:


Quan el tomàquet ha evaporat tota l'aigua, és el moment de tirar-hi el calamar talladet a daus:


Paral·lelament, posarem el fumet en una altra cassola a bullir. I un cop tenim el calamar fet, hi aboquem els fideus i els rossegem bé. No cal tenir pressa en passar aquest punt, que quedin ben torradets.






En el moment que els fideus estan ben torrats, hi aboquem el brou bullint i ho deiexem fer xup-xup a foc fort durant 5  minutets:



Passats els 5 minuts, hi posem les gambes, ho tapem i apaguem el foc. Ara es qüestió de deixar-ho reposar un parell de minuts, i a taula que hi falta gent !!!!




Esperem que us agradi. Que vagi de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada