diumenge, 21 d’octubre del 2012

Ankō no kimo o fetge de rap

Fetge de rap o com li diuen al japó: Ankō no kimo.

Aquesta recepta és força peculiar, i no li agrada a tothom, però per a nosaltres és boníssim i sempre que trobem bon peix el fem a casa: El fetge de rap.

És molt important que el peix sigui ben fresc, i que el fetge no faci una olor forta. Si no us en refieu, llenceu-lo, que no val la pena patir.
  

Ara us heu de carregar de paciència, i amb l'ajut d'un ganivet de punta heu d'anar treient la pell que recobreix el fetge per davant i les venetes que té per darrera:



Tot seguit el ficarem en una cassoleta o un bol ple d'aigua amb un 3% de sal (3 grams per litre) i ho deixarem en remull durant una hora.


Passada aquesta hora, l'assecarem amb paper absorbent i el posem a sobre d'un film transparent i l'emboliquem fent un canutillo:



Hem de vigilar que no quedin bosses d'aire, i per evitar-ho, podem punxar amb un escuradents o un ganivet aquells punts a on hi hagi bombolles per buidar-les.

Un cop tenim el farcellet ben fet, el posarem a coure al vapor durant 45 minuts.



Un cop es cuit, el deixem reposar a la nevera i a l'endemà ja el tindrem llest per menjar. Es pot menjar de moltes maneres, però nosaltres ho acostumem a fer amb una mica de sal maldon per sobre i sucat en salsa de soja... Brutal:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada