Empanada gallega, amb tonyina.
Ahir vam preparar una empanada farcida de tonyina. Brutal per sopar... i per esmorzarf avui!!!
Per preparar la massa necessitem:
50gr. d'aigua
50gr. d'oli
50gr. de vi blanc
90gr. de mantega o de llard (nosaltres o vam fer amb mantega)
25gr. de llevat fresc premsat
1 ou per la massa i 1 ou més per pintar-la al final
1 culleradeta de sal
.JPG)
Primer posarem al got del thermomix l'aigua, l'oli, el vi i la mantega i ho escalfem durant 1min/37º/vel 2.
Tot seguit li posem l'ou i el llevat, i ho barregem 5seg/vel 4.
Ara li posarem la farina i la sal i ho barregem 15seg/vel 6.
Tot seguit ho amassem 2 min/espiga i ho retirem del got. Ho posarem en un bol tapat amb film transparent i ho deixem reposar entre 2 i 3 hores en un lloc sec i càlid, fins que dobli el seu tamany.
Mentrestant anirem preparant el farcit. Es pot fer de 25 formes diferents. Nosaltres la vàrem fer de tonyina.
Els ingredients del farcit són:
200gr. de tonyina en conserva escorreguda
300gr. de ceba
150gr. de pebrot vermell
150gr. de pebrot verd
200gr. de tomàquet triturat.
50gr. d'oli
2 ous durs
unes quantes olives picades
sal
I per preparar-ho comencem per posar la ceba, els pebrots, el tomàquet, l'oli i la sal al got del Thermomix. Trossegem 4seg/vel5. Tot seguit ho cuinem durant 20min/varoma/vel1.
Un cop està tot cuinat, ho retirem a un bol i li afegim la tonyina, els ous picadets i les olives. Ho barregem tot i reservem.
Ara agafem la massa, ja fermentada, i la tallem en dos parts iguals. Reservem una meitat, i amb l'altre farem la base de l'empanada. Per fer-ho, agafem un plàstic apte per us alimentari i fiquem la massa a dins. Amb un corró li donem la forma rectangular i del tamany de la safata.
Posem un paper de forn a la safata i amb cura li posem la massa a sobre.
Ara li aboquem la massa per sobre i deixem un marge d'uns 2 dits per cada costat:
El següent pas consisteix en fer el mateix amb l'altra meitat de la massa i posar-la per sobre:
Ara dobleguem les vores per que no se'ns escapi res.
Pintem la superfície amb un ou batut i li fem uns foradets per sobre amb la punta d'un ganivet per que surti el vapor:
Ho fiquem al forn, a 200º, durant 25 o 30 minuts, i "p'adentro"...
Fins la propera, amics!
Per preparar la massa necessitem:
50gr. d'aigua
50gr. d'oli
50gr. de vi blanc
90gr. de mantega o de llard (nosaltres o vam fer amb mantega)
25gr. de llevat fresc premsat
1 ou per la massa i 1 ou més per pintar-la al final
1 culleradeta de sal
Primer posarem al got del thermomix l'aigua, l'oli, el vi i la mantega i ho escalfem durant 1min/37º/vel 2.
Tot seguit li posem l'ou i el llevat, i ho barregem 5seg/vel 4.
Ara li posarem la farina i la sal i ho barregem 15seg/vel 6.
Tot seguit ho amassem 2 min/espiga i ho retirem del got. Ho posarem en un bol tapat amb film transparent i ho deixem reposar entre 2 i 3 hores en un lloc sec i càlid, fins que dobli el seu tamany.
Mentrestant anirem preparant el farcit. Es pot fer de 25 formes diferents. Nosaltres la vàrem fer de tonyina.
Els ingredients del farcit són:
200gr. de tonyina en conserva escorreguda
300gr. de ceba
150gr. de pebrot vermell
150gr. de pebrot verd
200gr. de tomàquet triturat.
50gr. d'oli
2 ous durs
unes quantes olives picades
sal
I per preparar-ho comencem per posar la ceba, els pebrots, el tomàquet, l'oli i la sal al got del Thermomix. Trossegem 4seg/vel5. Tot seguit ho cuinem durant 20min/varoma/vel1.
Un cop està tot cuinat, ho retirem a un bol i li afegim la tonyina, els ous picadets i les olives. Ho barregem tot i reservem.
Ara agafem la massa, ja fermentada, i la tallem en dos parts iguals. Reservem una meitat, i amb l'altre farem la base de l'empanada. Per fer-ho, agafem un plàstic apte per us alimentari i fiquem la massa a dins. Amb un corró li donem la forma rectangular i del tamany de la safata.
Posem un paper de forn a la safata i amb cura li posem la massa a sobre.
Ara li aboquem la massa per sobre i deixem un marge d'uns 2 dits per cada costat:
El següent pas consisteix en fer el mateix amb l'altra meitat de la massa i posar-la per sobre:
Ara dobleguem les vores per que no se'ns escapi res.
Pintem la superfície amb un ou batut i li fem uns foradets per sobre amb la punta d'un ganivet per que surti el vapor:
Ho fiquem al forn, a 200º, durant 25 o 30 minuts, i "p'adentro"...
Fins la propera, amics!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada