dissabte, 13 d’octubre del 2012

Piquillus amb brandada de bacallà



"Piquillus" farcits amb Brandada de Bacallà.


Hola gourmets!!!!

Fa dies que no escribim res, però es que hem estat liats a la cuina, jejejej.

Hem fet, entre d'altres, brandada de bacallà i hem farcit uns piquillus amb una salseta, boníssima.

Els ingredients que necessitarem són:

2 alls
400 gr. de Bacallà desalat.
100 gr. d'oli d'oliva
100gr. d'oli de girasol
70 gr. de llet
1 polsim de pebre blanc.

Per començar vam desalar el bacallà, canvant-li l'aigua cada 12 hores, durant 3 dies, fins que va quedar al puntet de sal. S'ha d'anar al tanto per què quan cuinem el bacallà pujarà una mica el gust salat.




Un cop ho tenim llest comencem a preparar la brandada propiament dita. Per començar posarem els dos alls al got del Thermomix i els picarem 5 seg./vel 7. Després hi afegirem els dos olis i ho sofregim durant 6 minuts/Varoma/vel cullera.

Tot seguit, retirem aquest oli a un recipient a part i sense rentar el got, hi posem el bacallà talladet a daus, la llet, i el pebre. Ho cuinem durant 6 minuts/Varoma/vel 1. Passats els 6 minuts  deixarem que templi durant 10 minuts més, amb el got a fora de la màquina.

Tot seguit, tornem a muntar el got a la màquina i ho triturem tot durant 30 seg/vel 5. Ara, programem la màquina a vel. 5 i sense treure el cubilet anirem abocant a poc a poc l'oli que havíem reservat anteriorment.

Ja tenim la Brandada feta, ara ens toca omplir els piquillus...




Un cop els tenim tots plens... i ja us avanço que cal tenir paciència... prepararem una salseta per posar-la per sobre.




Per fer la salseta, vam fer servir:

1/2 pebrot vermell (uns 150 gr.)
1 porro
50 gr. d'oli d'oliva
200gr. de nata per cuinar.
Sal i pebre.

És tant fàcil com posar el pebrot i el porro al thermomix, i triturar-ho 3 seg./vel 5. Ara li posem l'oli i ho sofregim 7 min/Varoma/vel 1.

Després li posem la nata, la sal i el pebre i ho cuinem 7 min./Varoma/vel 1. Passats els 7 minuts, ho triturem durant 30 seg/vel progressiu de 5 a 10.

Ja tenim la salseta llesta. L'aboquem per sobre dels piquillus i ho posem al forn a 180º durant 10 minutets.




Ja us dic que van quedar de mort !!!!

Suggeriment: Si la brandada queda molt clareta, es pot fer un puré de patates molt espés i barrejar-hi una part, per tal d'espessir-la. A més, si us en sobra una mica, de brandada, podeu fer com nosaltres vam fer i barrejar-la amb puré de patates i arrebossar-ho amb pa ratllat i fer unes croquetones per menjar a l'endemà! Simplement brutals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada