diumenge, 21 d’octubre del 2012

Pa de briox

Per esmorzar: Briox.

Per fer un pa de briox necessitem:

90gr. de llet
30gr. de llevat premsat
4 ous pel briox i 1 ou batut per pintar-ho
500gr. de farina de força
60gr. de sucre
10gr. de sal
100gr. de mantega a temperatura ambient




Per començar, posarem la llet en el got del thermomix i l'escalfarem durant 30seg/37º/vel1

Tot seguit hi afegim el llevat esmicolat i barregem 10seg/vel3

Ara hi tirem els ous, la farina, el sucre i la sal i ho barregem durant 30seg/vel6

Un cop ho tenim tot barrejat comencem a amassar-ho durant 3min/espiga.

Després programem 2min/espiga més, i anem afegint-hi la mantega pel forat del bocal a trossets, i a poc a poc per què es vagi incorporant bé a la massa.

El resultat ha de ser més o menys com aquest:



Ara ho deixarem reposar a dins del got durant 1 hora. Passat aquest temps, ho tornarem a amassar 1min/espiga.

A continuació treiem la massa del got del thermomix i la posem en el motllo que més ens convingui. Voliem fer-ho en un de plum cake, però com que surt molta massa el varem posar en un de rodó.



El deixem reposar durant 3/4 d'hora , el pintem amb l'ou batut i l'enfornem durat 30 o 40 minuts a 200º.




Depèn del motllo i del forn, trigarà més o menys. No us en refieu i aneu punxant amb un ganivet fins que veieu que la massa està cuita.

El resultat és aquest:





Tat-xaaaaan !!!! Ara el podeu menjar sol, amb melmelada o amb mantega i pernil dolç... Esperem que en gaudiu tant com nosaltres.

Fins la propera !!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada